Smaakprofiel: Chocolade

Herkenbaar, rijk en geliefd – de chocoladetoon is één van de meest gewaardeerde smaaktonen in koffie.

Wanneer je een kop koffie drinkt en je proeft een vleugje cacao of zelfs pure chocolade, dan ervaar je de smaaktoon ‘chocolade’. Deze smaak komt vaak voor in koffiebonen uit Latijns-Amerika, zoals Brazilië, Colombia en Guatemala. De toon kan variëren van melkchocoladeachtig zacht tot intens als pure chocolade.

Hoe herken je chocoladetonen in koffie?

  • Een zachte, romige zoetheid (melkchocolade)
  • Een diepe, volle smaak met bittere ondertonen (pure chocolade)
  • Langdurige nasmaak die aan cacao doet denken

Waar komt het vandaan?

De chocoladetoon ontstaat tijdens het brandproces en is vaak het resultaat van specifieke bodemsoorten, hoogte en fermentatie van de koffiebonen. Vooral bonen die op lagere tot middelhoge hoogtes groeien, hebben vaak deze warme en volle smaak.

Perfect voor…

Liefhebbers van klassieke smaken. Chocoladetonen gaan goed samen met melkdranken zoals cappuccino of latte, maar zijn ook heerlijk puur als espresso.

Op zoek naar koffie met een chocoladetoon? Bekijk onze selectie speciaal geselecteerde koffies met dit smaakprofiel.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »