Koffiemolen reinigen

Het onderhouden van je koffiemolen is cruciaal voor het behouden van de smaak van je kopje koffie. In dit artikel bespreken we hoe je het beste je koffiemolen kan reinigen. 

Waarom is het belangrijk om je koffiemolen schoon te maken?

1. Verwijderen van koffieolieresten

Koffiebonen bevatten natuurlijke oliën die na verloop van tijd een residu achterlaten op je koffiemolen. Regelmatig schoonmaken helpt om deze afzetting te verwijderen en zorgt voor een schonere molen.

2. Behoud aromatische zuiverheid

Een schone koffiemolen zorgt ervoor dat er geen oude koffieresten worden gemengd met je verse bonen. Hierdoor behoud je de pure smaak en aroma van je koffie.

Koffiemolen reinigen met rijst

Als je gebruikt maakt van een elektrische koffiemolen (ook wel koffiemaler genoemd, ook handig voor het malen van kruiden of noten) heb je vast gemerkt dat die redelijk moeilijk schoon te houden is. Koffiebonen bevatten olie die achterblijft in het apparaat en dat kan de boel aardig smerig maken.
Wat heb je nodig:

  1. Zo’n 50 gram rijst (een hoeveelheid die nét de bodem van je koffiemolen bedekt)
  2. Water
  3. Keukenpapier

Stappenplan

Doe de rijst in je molentje en maal deze tot poeder. De (koffiebonen)olie die is achtergebleven in je apparaat zal worden opgenomen door de verpulverde rijst. Gooi de gemalen rijst vervolgens weg en haal er nog even een vochtig keukenpapiertje doorheen. Doe je dit wekelijks, dan blijft je koffiemolentje prachtig schoon en blijven je koffiebonen lekker vers

Reinigingsproducten van de koffiebaron

Uiteraard helpt De Koffiebaron jou met het onderhouden van je koffiemolen. Bekijk nu alle reinigingsproducten, zodat je altijd een lekker en vers kopje koffie kan zetten. 

Koffiemolen reinigen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »