Oosterse koffie recept

Maak kennis met Oosterse koffie. Dit recept combineert koffie met warme specerijen zoals kaneel en kruidnagel, waardoor het een perfecte keuze is na de maaltijd of bij een gezellig koffiemoment. Denk: een vleugje duizend-en-één-nacht in je koffiekopje.

Oosterse koffie

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 700 ml sterke koffie, bij voorkeur Mövenpick Barista Espresso bonen
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • 3 pimentkorrels
  • Optioneel: 2 kardemompeulen (voor een extra aromatische kick)
  • Room en suiker naar smaak
  • IJsblokjes naar wens (voor een zomerse variant)
  • Koffiekopjes en lepels van De Koffiebaron

Bereiding Oosterse koffie:

  1. Doe de kaneelstokjes, kruidnagels, pimentkorrels en eventueel kardemom in een pannetje met de versgezette koffie.
  2. Laat het geheel 5 tot 10 minuten zachtjes trekken op laag vuur. Niet laten koken!
  3. Zeef de koffie en schenk in mooie kopjes.
  4. Voeg naar smaak suiker en een scheutje room toe. In de zomer kun je de koffie ook koud serveren met ijsblokjes.

Tip: Serveer deze Oosterse koffie met een stukje dadelcake of Turks fruit voor de ultieme beleving.

Oosterse koffie recept
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »