Recept voor een Italiaanse koffie met Amaretto en slagroom

Italian Coffee

Hoe maak je een verrukkelijke Italian Coffee?

Ingrediënten voor 1 glas:

  • 1 kopje hete koffie
  • 30–40 ml Amaretto (bijv. Disaronno)
  • 1 theelepel bruine suiker (optioneel)
  • 30 ml ongezoete slagroom
  • Optioneel: amandelschaafsel of cacaopoeder

Bereiding:

  1. Zet een stevige kop hete koffie.
  2. Voeg eventueel suiker toe en roer tot opgelost.
  3. Giet de Amaretto erbij en roer kort door.
  4. Klop de slagroom luchtig (niet stijf).
  5. Schenk de koffie in een voorverwarmd glas.
  6. Lepel de slagroom voorzichtig bovenop via een lepelbel.
  7. Werk af met cacaopoeder of wat amandelschaafsel.

Koffietip:
Gebruik een volle, zachte koffie zoals de Mocca d’Or Koffie van het huis – 100 % Arabica of de Koffie van het huis – Blend. Deze koffies ondersteunen de amandelsmaak van Amaretto zonder te overheersen.

Serveeradvies:
Heerlijk na het diner of op een koud moment. Extra lekker met wat cantuccini erbij!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »