Hoe maak je een spectaculaire Flaming Spanish Coffee met Licor 43 of rum

Flaming Spanish Coffee

Hoe maak je een spectaculaire Flaming Spanish Coffee?

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 kopje hete koffie
  • 30 ml bruine rum of Licor 43
  • 15 ml triple sec of sinaasappellikeur
  • 1 à 2 theelepels bruine suiker
  • Slagroom (licht geklopt)
  • Optioneel: kaneel of nootmuskaat

Let op: gebruik een hittebestendig glas en wees voorzichtig met het aansteken.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een glas met heet water en giet het daarna leeg.
  2. Doe de suiker en rum (of Licor 43) in het glas en steek dit voorzichtig aan met een lange aansteker. Laat kort branden en draai het glas om de rand te karamelliseren.
  3. Blus de vlam met de hete koffie.
  4. Voeg triple sec toe en roer voorzichtig.
  5. Lepel de slagroom bovenop en garneer eventueel met kaneel of nootmuskaat.

Koffie voor Flaming Spanish Coffee:

Gebruik een koffie met een stevige body en tonen van chocolade of karamel. De volgende koffies zijn ideaal:

Tip: Deze cocktail is van oorsprong Amerikaans, maar is in Europa populair met Licor 43. De triple sec geeft een frisse, citrusachtige kick.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »