Fluffy en fotogeniek: zo maak je zelf Dalgona IJskoffie

 

Dalgona IJskoffie – Romig koffieschuim met échte espresso

Deze koffietrend uit Zuid-Korea is een lust voor het oog én de smaakpapillen. Vergeet de oploskoffie, wij maken deze ijskoude klassieker met vers gezette espresso en aquafaba – dat schuimt beter dan je denkt!

Ingrediënten

  • 2 kopjes espresso (afgekoeld – bijvoorbeeld Lavazza Qualità Oro voor een zachte, bloemige smaak)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten – klinkt gek, werkt fantastisch!)
  • 200 ml koude melk
  • IJsblokjes

Bereiding

  1. Klop de aquafaba samen met de suiker luchtig met een garde of mixer (± 3–5 minuten) tot er stevige pieken ontstaan.
  2. Voeg de afgekoelde espresso langzaam toe en blijf kloppen tot je een romige koffiemousse hebt.
  3. Vul een glas met ijs en koude melk.
  4. Schep het espressoschuim er voorzichtig bovenop.
  5. Serveer met een rietje en geniet van dit TikTok-waardige koffiemoment.

Aanbevolen koffiebonen

Lavazza Qualità Oro – zacht, bloemig en perfect voor een subtiele ijskoffie.

Snacktip

Heerlijk in combinatie met een luchtige madeleine of knapperige biscotti.

Meer ijskoffie-inspiratie? Bekijk ons basisrecept voor ijskoffie voor extra variaties.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »