Smaakprofiel: Karamel

Karameltonen in koffie zorgen voor een romige, zoete ervaring met hints van gebrande suiker, toffee of siroop.

Karamel is een veelvoorkomende smaak in koffie, vooral bij bonen die medium tot donker zijn gebrand. De karameltonen ontstaan tijdens het brandproces wanneer de natuurlijke suikers in de boon karamelliseren.

Hoe herken je een karamelachtige smaak?

 

 

    • Zoet en zacht met een vleugje gebrande suiker

 

    • Een romige body en vaak een lange, aangename afdronk

 

    • Vaak weinig zuur, maar wel een volle smaak

 

Waar komt de karamelsmaak vandaan?

 

De karamelsmaak ontstaat door Maillardreacties tijdens het branden, waarbij suikers en aminozuren reageren. Bonen uit Latijns-Amerika hebben hier vaak een natuurlijke aanleg voor.

Perfect voor…

Liefhebbers van milde tot rijke koffies met een vleugje zoetheid. Erg lekker in combinatie met melk, zoals in cappuccino of latte.

Ontdek onze koffies met een uitgesproken karamelsmaak voor een zoete koffiemoment.



Lees meer

Café Otona Dia bonen 250 gr

De Mocca d'Or Café del Dia is een heerlijke espresso die speciaal voor de herfst is gebrand en dus alleen dan verkrijgbaar..
De smaak is rijk en nottig met heerlijke nuance van cacao en paranoten.
€6,85

Decafeo Donker bonen 1 kg

Mocca d'Or Decafeo Donker koffiebonen bestaat uit cafeïnevrije 100% Arabica bonen.
De koffie is zoet van smaak kruidige verrassende nuances van karamel, zoethout & laurier.

De cafeïnevrije koffie Decafeo worden volgens de DCM methode gedecafeïneerd.
€30,50

Kerstkoffie 250 gr

Deze 100% Arabica bonen zijn zoet met een krachtige bite. Met smaken als pure chocolade, hazelnoot en karamel is dit de goede koffie voor zowel espresso en cappuccino en uitermate geschikt voor bij het dessert.
€8,95
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »