Smaakprofiel: Karamel

Karameltonen in koffie zorgen voor een romige, zoete ervaring met hints van gebrande suiker, toffee of siroop.

Karamel is een veelvoorkomende smaak in koffie, vooral bij bonen die medium tot donker zijn gebrand. De karameltonen ontstaan tijdens het brandproces wanneer de natuurlijke suikers in de boon karamelliseren.

Hoe herken je een karamelachtige smaak?

 

 

    • Zoet en zacht met een vleugje gebrande suiker

 

    • Een romige body en vaak een lange, aangename afdronk

 

    • Vaak weinig zuur, maar wel een volle smaak

 

Waar komt de karamelsmaak vandaan?

 

De karamelsmaak ontstaat door Maillardreacties tijdens het branden, waarbij suikers en aminozuren reageren. Bonen uit Latijns-Amerika hebben hier vaak een natuurlijke aanleg voor.

Perfect voor…

Liefhebbers van milde tot rijke koffies met een vleugje zoetheid. Erg lekker in combinatie met melk, zoals in cappuccino of latte.

Ontdek onze koffies met een uitgesproken karamelsmaak voor een zoete koffiemoment.



Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »