Van koffie word je geheugen beter

  • Geplaatst op
  • Door De Koffiebaron
Van koffie word je geheugen beter

Als je dagelijks tussen de 3 en 5 kopjes koffie drinkt dan loop je volgens een Amerikaans onderzoek minder kans op de ziekte van Alzheimer. Zij schrijven dat het komt door de vele Polyfenolen (Polyfenolen zijn een groep van chemische verbindingen, die voorkomen in planten.

Van koffie word je geheugen beter


Als je dagelijks tussen de 3 en 5 kopjes koffie drinkt dan loop je volgens een Amerikaans onderzoek minder kans op de ziekte van Alzheimer. Zij schrijven dat het komt door de vele Polyfenolen (Polyfenolen zijn een groep van chemische verbindingen, die voorkomen in planten. Een molecuul polyfenol bestaat uit meer dan één fenolgroep, Ze worden onderverdeeld in tanninen en fenylpropanoïden zoals ligninen en flavonoïden. Polyfenolen kunnen worden aangetoond met een Fe(III)-chloride-oplossing, omdat ze hiermee een groene tot blauwe verbinding vormen. Bron Wikipedia) en de cafeïne die in koffie zitten. Deze polyfenolen werken ontstekingsremmend en zorgen ervoor dat de hersencellen minder snel achteruit gaan.

 

Zo heb je minder kans op diabetes


 
Drink je meer dan 3 koppen thee per dag dan verkleint dat de kans op diabetes type 2 met 40 procent, aldus een onderzoek van de universiteit van Utrecht. Zij zeggen dat dit komt door de vele antioxidanten die in thee zitten. Deze antioxidanten beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen van binnen- en buitenaf. Groene thee bevat wel iets meer antioxidanten dan zwarte thee. Ook in koffie zitten antioxidanten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »