Het onderhouden van een koffiemachine

  • Geplaatst op
Het onderhouden van een koffiemachine

Om verstoppingen of defecten te voorkomen, is het belangrijk om uw koffiemachine goed te blijven onderhouden. De Koffiebaron biedt verschillende onderhoudsproducten voor koffiemachines aan, waarmee u uw apparaat dagelijks, wekelijks én maandelijks kunt reinigen en onderhouden.

Koffiemachine ontkalken

Als we denken aan het onderhoud van uw koffiemachine, denken we vaak aan het ontkalken van uw apparaat. Online vindt u een ruim aanbod ontkalkingsproducten koffiemachine, waarmee u uw apparaat grondig kunt reinigen. Dit kunt u doen op verschillende manieren, zoals het gebruik van vloeibare ontkalker of Jura ontkalkingstabletten.

Hoeveel ontkalker in koffiemachine?

Afhankelijk van het type ontkalker dat u gebruikt, is het noodzakelijk om de juiste dosering te gebruiken. Vaak wordt vloeibare ontkalker eerst gemengd met water, voordat u dit kunt gebruiken in uw koffiemachine. Hoeveel vloeibare ontkalker u nodig heeft, kan per merk verschillen. Het is dus van belang om dit voorafgaand uw reinigingsbeurt te checken. Als u liever kiest voor een handzaam product, dan zijn ontkalkingstabletten zeer aan te raden. Dit soort tabletten zijn erg eenvoudig in gebruik doordat ze gemakkelijk te doseren zijn. De ontkalkingstabletten kunt u vervolgens in het waterreservoir toevoegen.

Koffiezetapparaat schoonmaken

Door de natuurlijke vetten en oliën van koffiebonen is het nodig om regelmatig uw volledige koffiemachine te reinigen. Hierdoor blijft u genieten van de hoogwaardige kwaliteit van uw koffie. Om uw apparaat grondig schoon te maken en de levensduur te verlengen, kunt u verschillende reinigingsproducten voor koffiemachines aanschaffen. Hierbij wordt er onder andere onderscheid gemaakt tussen reinigingstabletten en waterfilters. Onderstaand leggen we hier meer over uit!

Koffiemachine reinigen met reinigingstabletten

Om uw koffiezetapparaat te reinigen, kunt u gebruik maken van reinigingstabletten. Met de Jura reinigingstabletten profiteert u van een nieuwe 3 in 1 formule, waarbij uw koffiemachine wordt gereinigd en verzegeld. De tablet biedt hierbij een duurzame bescherming tegen afzettingen én koffievet. Met een Jura koffieapparaat kunt u gebruik maken van een reinigingsprogramma met 3 fasen; reiniging, onderhoud en bescherming. Zo bent u ervan verzekerd dat de kwaliteit van uw koffie op het hoogste niveau wordt behouden!

Water filteren door middel van waterfilters

Ook is het belangrijk om regelmatig het water van uw apparaat te filteren, om zo kalk te verminderen en de hardheid van het water te verlagen. Er zijn verschillende waterfilters voor koffiemachines verkrijgbaar waarmee u dit eenvoudig kunt doen. Deze waterfilters filteren de geur- en smaakstoffen uit het water, waardoor uw kopje koffie nóg lekkerder smaakt.

Melkopschuimer schoonmaken

De melkopschuimer van uw koffiemachine moet zeer regelmatig gereinigd worden. Dit kunt u het beste doen door de binnenkant met een zachte spons te reinigen en vervolgens goed droog te maken met een doek. De buitenkant kan eenvoudig gereinigd worden met een licht vochtige doek. Vooral de deksel en de siliconen ring hebben een grondige reiniging nodig. Hier wordt vaak een sopje met bijvoorbeeld azijn voor gebruikt.

Dagelijks onderhoud koffiemachine

Naast bovenstaande taken, is het ook belangrijk om dagelijks uw koffiemachine schoon te houden. Dit kan u eenvoudig doen door de lekbak en residu bak te legen, het doorspoelen van uw apparaat met warm water en uw waterreservoir te voorzien van vers water. Ook is het belangrijk om bijvoorbeeld het slangetje van uw melksysteem te reinigen. Zo voorkomt u eventuele verstoppingen of viezigheid in het systeem van uw koffiemachine.

Onderhoudsproducten koffiemachine kopen bij De Koffiebaron

Zoekt u specifieke onderhoudsproducten voor uw koffiezetapparaat of heeft u nog vragen over ons assortiment? Laat het ons weten! Ons team duikt graag in uw vraagstukken en helpt u vanuit daar verder. We zijn iedere werkdag bereikbaar via ons telefoonnummer 0180 44 8008 of per mail [email protected]. We staan altijd voor u klaar!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »