koffiecake recept

Maak kennis met de koffiecake. Dit is een recept voor de echte koffieliefhebber. Lekker als toetje of voor bij de koffie. Je maakt deze cake gemakkelijk met ons recept!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 50 ml koffie
  • 1 zakje bakpoeder (eventueel met vanillesmaak)
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 200 g bloem
  • 4 eieren
  • Poedersuiker naar smaak

Bereiding van de koffiecake

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een rond cakeblik van 21 cm in en bestrooi met bloem.
  2. Klop de boter met de suiker op tot een romige crème. Voeg de bloem toe en meng goed door elkaar.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en wacht tot het ene ei helemaal is opgenomen voordat u het volgende toevoegt.
  4. Roer de koffie erdoor. Zeef het bakpoeder en roer het door het deeg.
  5. Giet het deeg in de cakevorm en bak de cake gaar in ongeveer 45 minuten.
  6. Controleer de cake regelmatig. Stort de cake op een taartrooster als hij klaar is. Bestrooi de cake met poedersuiker als hij is afgekoeld.
koffiecake recept
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »