Koffie recepten

Russische koffie




Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 kopje koffie
  • 60 ml wodka
  • Room en suiker naar smaak
  • IJsblokjes naar wens
Bereiding:

1. Zet een kop sterke hete koffie.
2. Breng de nog hete koffie op smaak met suiker en giet er een glaasje wodka bij.
3. Schenk in een glas en voeg room naar smaak toe. Voeg in de zomer naast de room ook gemalen ijs toe. Goed roeren voordat u het opdrinkt.


Oosterse koffie



Ingrediënten Voor 4 personen:

  • 700 ml sterke koffie
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • 3 pimentkorrels
  • IJsblokjes naar wens
  • Room en suiker naar smaak

Bereiding:

1. Giet de hete en sterke koffie in een aardewerken kan met de kaneelstokjes, de kruidnagels en de pimentokorrels.
2. Dek af en laat een uur rusten.
3. Schenk de koffie door een zeef in grote glazen met ijsblokjes erin. Voeg room en suiker naar smaak toe


Coffeecake 


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 50 ml koffie
  • 1 zakje bakpoeder (eventueel met vanillesmaak)
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 200 g bloem
  • 4 eieren
  • Poedersuiker naar smaak

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een rond cakeblik van 21 cm in en bestrooi met bloem.
2. Klop de boter met de suiker op tot een romige crème. Voeg de bloem toe en meng goed door elkaar.
3. Voeg de eieren één voor één toe en wacht tot het ene ei helemaal is opgenomen voordat u het volgende toevoegt.
4. Roer de koffie erdoor. Zeef het bakpoeder en roer het door het deeg.
5. Giet het deeg in de cakevorm en bak de cake gaar in ongeveer 45 minuten.
6. Controleer de cake regelmatig. Stort de cake op een taartrooster als hij klaar is. Bestrooi de cake met poedersuiker als hij is afgekoeld.


Braziliaanse pudding

 

Ingrediënten Voor 4 personen:

  • 60 g boter
  • 30 g bloem
  • 60 g suiker
  • 250 g verse room
  • 120 ml melk
  • 1 kom sterke espresso
  • 2 eetl. Kahlua

Bereiding:

1. Smelt de boter in een steelpan, voeg de suiker toe en laat licht karameliseren.
2. Haal de pan van het vuur en roer de hete koffie en de likeur erdoor.
3. Klop in een andere kom de bloem door de melk.
4. Voeg de mengsels al kloppend samen en voeg dan langzaam de room toe.
5. Wanneer het mengsel klaar is, zet u de steelpan weer op een kleine vlam en laat u het indikken terwijl u voortdurend blijft roeren.
6. Haal van het vuur af en blijf nog 3 tot 4 minuten roeren.
7. Schenk het in 4 schaaltjes en laat deze 2 uur in de koelkast afkoelen.

Bron: Lavazza. 

Koffie recepten